본문 바로가기
자유게시판

δανειστές Στουρνάρας φόρο ακινήτων ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Πιέσεις για μέτρα …

페이지 정보

작성자 Lyda 작성일24-08-04 14:30 조회30회 댓글0건

본문

ενοικιαση δωμα βολος ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Με ορίζοντα ενοικιαση γκαρσονιερασ αμπελοκηποι ενοικιαση δυαρι βολος βολος ενοικιαση διαμερισματοσ βολος αμπελοκηποι την 9η Δεκεμβρίου "τρέχουν" κυβέρνηση και Βουλή..."
7357DA74A8810D7DBF2154573F9C6274.jpg
Πιέσεις για μέτρα παρά τα εύσημα από το Βερολίνο ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Με ορίζοντα την 9η Δεκεμβρίου "τρέχουν" κυβέρνηση και Βουλή

Διορία δύο εβδομάδων μέχρι το Γιούροργκρουπ της μεθεπόμενης Δευτέρας 9 Δεκεμβίου έχει η κυβέρνηση, για να εξασφαλίσει μια θετική έκθεση της τρόικα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.



Μπορεί το ύψος της δόσεως να είναι αυτή τη φορά "μικρό" και να μην πιέζει την Αθήνα, την πιέζουν όμως αφόρητα οι ελεγκτές. Η ομάδα Τόμσεν επιστρέφει στις 2 Δεκεμβρίου και, παρά τα χαμόγελα και τους διθυρράμβους από τα Βερολίνο κατά τη συνάντηση Σαμαρά- Μέρκελ, όλα δείχνουν ότι τίποτε δεν άλλαξε στις διαθέσεις των δανειστών.



Στις Βρυξέλες όπου είχε μεταβεί ο κύριος Γιάννης Στουρνάρας «έβρεχε» δηλώσεις του Επιτρόπου Ρεν και του Ολλανδού προέδρου του Γιούρογκρουπ  Γερούν Ντάισελμπλουμ που καλούσαν την Αθήνα να κλείσει το ταχύτερο συμφωνία με την τρόικα.



Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διεμήνυαν ότι θα κάνουν τα πάντα έως τις 9 Δεκμεβρίου για να αποφύγουν μια αρνητική έκθεση των ελεγκτών, αλλά με δηλώσεις του ο κ. Πόουλ Τόμσεν έδειξε να επιμένει στην εφαρμογή των μέτρων που ζητά η τρόικα.



Η κυβερνητική αβεβαιότητα στο Βερολίνο ενδέχεται να τερματιστεί την εβδομάδα αυτήν, αλλά έως τότε οι διάφοροι «παράγοντες» σε ευρώπη και Αμερική θα συνεχίζουν να λένε «το μακρύ τους και τα κοντό τους».



Τα ανοιχτά μέτωπα



Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ θα ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού, που θα ψηφιστούν ταυτόχρονα με την αναχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα και των ελεγκτών για το Γούρογκρουπ, στις 8 Δεκεμβρίου.



Όπως όλα δείχνουν όμως η προετοιμασία και κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου παραπέμπεται …στις ευρωπαϊκές «καλένδες», όταν δηλαδή ανοίξει ξανά η Βουλή μετά τις εορτές των Χριστουγέννων (αλλά πριν γυρίσουν «από το σκι» οι προϊστάμενοι των ελεγκτών σε Ουάσιγκτον, Βρυξέλες και Φραγκφούρτη).



Τα μέτωπα στα οποία πρέπει να υπάρξει σύγκλιση (αν όχι τελικά συμφωνία) πριν τις 9 Δεεκεμβρίου είναι:



- το δημοσιονομικό κενό του 2014  που η τρόικα το ανεβάζει στο 1,8 δισ. ευρώ



- το εισπρακτικό κενό 200-250 εκατ. από τις αλλαγές στον φόρο ακινήτων



- το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών



- Οι πλειστηριασμοί, για τους οποίους οι δανειστές ζητούν πλήρη απελευθέρωση.



Για να μην επέλθει ένας «ξαφνικός θάνατος» στις διαπραγματεύσεις με μια «ατυχή» δήλωση της τρόικας, στην κυβέρνηση δεν αποκλείουν να υπάρξουν και άλλοι «ξαφνικοί θάνατοι» δημόσιων Οργανισμών, όπως έγινε με το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας.



Η κυβέρνηση βρίσκεται όμως μεταξύ διασταυρούμενων πυρών και λόγω των εσωτερικών ανταγωνισμών μεταξύ των δανειστών, καθώς η ομάδα του ΔΝΤ φαίνεται να πιέζει περισσότερο για φοροεισπρακτικά μέτρα και μέτρα λιτότητος, ενώ η ομάδα των ευρωπαίων (ΕΕ-ΕΚΤ) για τις αλλαγές που αφορούν στις τράπεζες.



ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.



Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.



Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.



Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.



Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.



Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».



Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί ενοικιαση σπιτιου επιπλωμενα διαμερισματα βολος ενοικιαση επιπλωμενων διαμερισματων βολος βορεια προαστια βορεια προαστια βολος τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.

  • 주식회사 제이엘패션(JFL)
  • TEL 02 575 6330 (Mon-Fri 10am-4pm), E-MAIL jennieslee@jlfglobal.com
  • ADDRESS 06295 서울특별시 강남구 언주로 118, 417호(도곡동,우성캐릭터199)
  • BUSINESS LICENSE 234-88-00921 (대표:이상미), ONLINE LICENCE 2017-서울강남-03304
  • PRIVACY POLICY