περιόδου θεατρικό παιδιά Ντετέκτιβ Οι Τρείς φίλοι από την παιδική σκην…
페이지 정보
작성자 Ines 작성일24-05-28 15:00 조회43회 댓글0건관련링크
본문

Οι Τρείς φίλοι από την παιδική σκηνή της Πειραματικής | ΘΕΣΣΑΛΙΑ : Ντετέκτιβ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr
Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει το κύκλο των θεατρικών παραστάσεων, αφιερωμένων σε παλιούς Έλληνες συγγραφείς της παιδικής λογοτεχνίας, παρακολούθηση κινητού που εγκαινίασε την περυσινή χρονιά. Σε μια εποχή όπως η σημερινή, παρακολούθηση κινητού όπου η νέα τάξη πραγμάτων θέλει να πλήξει βαθιά τις πολιτισμικές ρίζες του ελληνικού λαού, θεωρούμε χρέος του πολιτισμού και της εκπαίδευσης να ξαναφέρει στο φως της μέρας απ’ το σκοτάδι της λησμονιάς τους λογοτεχνικούς μας θησαυρούς.
Ο θεατρικός κύκλος συνεχίζεται με το έργο «Οι τρείς φίλοι» της Γαλά ΤΕΙας Καζαντζάκη που ήταν ένα από τα σχολικά βιβλία της μεταρρυθμιστικής περιόδου 1917-1920, ιδιωτικού ντετέκτιβ και προοριζόταν για την Β! τάξη του δημοτικού σχολείου.
Το έργο περιγράφει τις περιπέ ΤΕΙες τριών παιδιών, του Σπύρου, της Ανθούλας και του αδελφού της Νίκου σε ένα έρημο νησί, Ντετέκτιβ στο οποίο βρίσκονται ως οι μόνοι επιζήσαντες ναυαγοί από το πλοίο με το οποίο ταξίδευαν. Τα 3 αυτά παιδιά- ήρωες του βιβλίου χαρακτηρίζονται από την εργατικότητά τους, την εφευρετικότητά τους, παρακολούθηση κινητού το συλλογικό πνεύμα και το δυναμισμό τους.
Η ιδιαιτερότητα του έργου αυτού δεν βρίσκεται μόνο στη χρήση της δημοτικής γλώσσας, αλλά στο γεγονός, ότι εκφράζει τη νέα παιδαγωγική φιλοσοφία της εποχής του, η οποία έχει στο κέντρο της το παιδί και τον κόσμο του και κυριαρχείται από αντιαυταρχικό πνεύμα, συλλογικότητα και κοινωνικότητα.
Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Χριστίνας Δημητρίου, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, ιδιωτικού ντετέκτιβ μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, Απιστία στίχοι τραγουδιών Μαρίας Κολίτσα, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα, ιδιωτικού ντετέκτιβ ζωγραφική σκηνικού Ράνιας Βελέντζα.
Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Σπύρος Χαλκιάς, ιδιωτικού ντετέκτιβ Γιάννης Σεχίδης, Άννα Παρασκευά, Απιστία Θάλεια Κόγκα.
Το έργο θα παίζεται από την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί στο θέατρο της Πειραματικής Σκηνής ( πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας).
Παραστάσεις για τα σχολεία που θα θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο θα δίνονται στον ίδιο χώρο, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στο τηλέφωνο 6943946319.
Ντετέκτιβ Ντετέκτιβ Oλα όσα γνAppleApple.com/gr/iphone/">iPhone
Στις 8 το βράδυ η AppleAppleApple.com/gr/iphone/">iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κίνας
Σε λίγες ώρες στις 8 το βράδυ για την Ελλάδα- η AppleAppleApple.com/gr/iphone/">iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κ댓글목록
등록된 댓글이 없습니다.